Svalbard: hardt klima Lyser Fordrivelse av de trengende

English version click here…
Av ANDREW HIGGINS
9 juli 2014
NY Times

Stille og isolert Den norske Longyearbyen på Svalbard er stolt av sine krimfrie gater. Beboere, derimot, er pålagt å bære våpen når de våge utenfor byen for å avverge isbjørn. Credit Kyrre Lien for The New York Times
LONGYEARBYEN, Norge Som guvernør i Norge nordligste territorium, kommandoer Odd Olsen Ingerø en politistyrke med bare seks offiserer og en enkelt forvaring celle for et område dobbelt så stort som New Jersey. Selv det er overkill: Ingen har blitt låst opp her i hovedstaden på Svalbard siden i fjor sommer. Og det var for bare to dager.Det er ikke bare at det er ikke mange folk færre enn 3000 er offisielt registrert som beboere eller at det er andre steder kjøre-of-the-mill forbrytelser som bil tyveri er en eksotisk og svært risikofylt virksomhet på et sted hvor det ikke finnes veiene ut av byen for å slippe unna .

Nøkkelen til Svalbards status som trolig Europas nærmeste en forbrytelse fritt samfunn, ifølge guvernøren, er at arbeidsledigheten er i realiteten ulovlig. Hvis du ikke har en jobb, kan du ikke leve her,” Mr. Ingerø sa, og bemerker at jobless blir raskt deportert. Pensjonister blir sendt bort, også, med mindre de kan bevise at de har tilstrekkelige midler til å forsørge seg selv.

Selv styrt av Norge, et land som er stolt av å kunne tilby vuggetilgrav statlig støtte for sine trengende borgere, Svalbard, en øygruppe i det høye Arktis, omfavner en modell som er nærmere visjonen om Ayn Rand enn den skandinaviske norm for sjenerøs beskyttelse velferd.

Selv Longyearbyens sosialistisk ordfører, Christin Kristoffersen, medlem i Arbeiderpartiet, ønsker byen oppkalt etter en amerikansk industri, John Munro Longyear, som grunnla den i 1906 å holde utenfor grensene til alle, men den fullbefarne og lønnet arbeid.

Les mer New York Times

About jw60sea

Jim Caldwell has over 26 years of experience in the public safety sector in occupations ranging from professional ski patrol, and ocean lifeguard to firefighter. Jim has worked for the Redondo Beach Fire Department for the last 22 years holding successively higher positions of responsibility. For the last six years, Jim has held the rank of Engineer with responsibility for driving and operating the Department’s Engines and Tillered Aerial Ladder Truck. Throughout his career, he has shown a dedication not only to public safety but also community service.
This entry was posted in Diving, History, Photography, Travel and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Svalbard: hardt klima Lyser Fordrivelse av de trengende

  1. Pingback: Svalbard: A Harsh Climate Calls for Banishment of the Needy | Palau Travel & Dive Photolog

Comments are closed.